Ако не желаете да се разделяте със старите си мебели

...
 Ако не желаете да се разделяте със старите си мебели
Коментари Харесай

С проект на община Бургас ще реновират мебели на депото в Братово

  Ако не желаете да се разделяте със старите си мебели заради сантиментални аргументи, поради удобството им или стеснен бюджет,  ще можете напълно скоро да се възползвате от една извънредно привлекателна опция - да ги ремонтирате, претапицирате и да ги върнете вкъщи с чисто нова визия или да ги предоставите за втора ръка.

Тези варианти ще ви предложат в Демонстрационния център за ремонт и повторна приложимост на мебели, който ще бъде построен на Депото за боклуци в Братово.

Създаването на центъра е планувано по плана с бенефициент Община Бургас " Прилагане на модел за ръководство на едрогабаритни боклуци от бита на територията на община Бургас ". Той се извършва по Оперативна Програма " Околна среда 2014-2020 ", съфинансирана от ЕФРР, Приоритетна ос " Отпадъци ", Договор за БФП BG16M1OP002-2.009-0060-C01 от 25.08.2020 година

Демонстрационният център ще бъде построен като структура от 3 модула: два  модула ще се употребяват като работилница и място за подготовка на мебелите или елементи от тях за повторна приложимост. Третият модул ще се употребява за склад и за запазване на готовите мебели или нови артикули преди да бъдат извозени до шоурум/изложение/магазин за мебели втора ръка.

Транспортирането на мебелите ще бъде гратис след поръчка от страна на жителите.

След постъпване в Центъра на старите мебели, първо ще бъде изработен разбор на положението им и опциите за реновиране и ремонт.  Ще се обследват градивните детайли, пъргавина, обезценка и ще се изготвя план за подсилване и повишение на устойчивостта на изделието. За всяко произведение ще се създава 3D визуализация, както и подробна спецификация на заложените материали и изложение на технологията на осъществяване, с цел да могат притежателите на мебелите да добият визия по какъв начин ще наподобяват след ремонта.

 В забавната самодейност ще се включат и представители на НХА от  Специалности " Реставрация ", " Рекламен дизайн ", " Индустриален дизайн ", " Дизайн за детската среда ", които ще оказват помощ с хрумвания и  професионални планове и препоръки.

Всички мебели, които влизат в Центъра за ремонт ще се теглят и ще се води указател със фотоси и история за всеки продукт. Регистърът с изключение на за отчетност ще служи и като източник на информация за отчитане на количествата предоставени за повторна приложимост и ремонт мебели.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР